گوناگون

صفر تا ۱۰۰ سفارش نرم افزار و مهم ترین نکات آن

صفر تا 100 سفارش نرم افزار و مهم ترین نکات آن

افراد ممکن است به دلایل مختلفی نیاز به یک نرم افزار داشته باشند. برخی برای فروش، برخی برای ایجاد رابطه نزدیک‌تر با مخاطبان و دسترسی بیش‌تر برای کاربران، برخی برای ارائه خدمات کاربردی‌تر و ... ، همه این ها با طراحی نرم افزار متناسب با کارکردی که لازم است، فراهم می گردد.

اگر شما نیز جزء افرادی هستید که به مزیت‌های برخورداری از یک نرم افزار احتیاج پیدا کرده‌اید؛ در ادامه با ما همراه باشید تا با صفر تا صد فرآیند طراحی و سفارش نرم افزار و نکات مهم در این خصوص، آشنا شوید.

مراحل طراحی و سفارش نرم افزار

برآورد نیازها

به عنوان اولین اقدام مهم، می‌توان گفت که شما باید نیازهای خاص خود را تعیین کنید. به عنوان مثال، فردی که صاحب یک رستوران است ابتدا باید مشخص کند که هدف آن از سفارش نرم افزار چیست. این‌که آیا می‌خواهد سیستم رزرو میز را به صورت خودکار داشته باشد یا خیر؟ این‌که آیا قصد دارد خدمات بیرون‌بر داشته و آن را نیز به صورت آنلاین ارائه دهد یا خیر؟ آیا افرادی که از قبل میز رزرو می‌کنند؛ می‌توانند غذاها را نیز از پیش رزرو کنند یا تنها می‌توانند به صورت حضوری غذا سفارش دهند؟ نحوه رزرو میزها چگونه خواهد بود؟ آیا برای رزرو میزها نیاز به پرداخت هزینه است؟ آیا دریافت هزینه به وسیله درگاه پرداخت اینترنتی صورت خواهد گرفت؟

همه این‌ها سوالاتی هستند که هر فرد پیش از سفارش نرم افزار باید بسته به حیطه فعالیت، از خود بپرسد و پاسخ آن‌ را یادداشت کند. این سوالات در واقع نیازها و علایق کارفرما را مشخص می‌کنند و از طرفی دیگر، نقشه راهی کامل و بی نقص برای تیم طراحی نرم افزار خواهد بود.

برآورد بودجه

اگر در ابتدای راه اندازی کسب و کاری هستید؛ بدون شک بودجه مسئله‌ای به شدت مهم به حساب می‌آید. واقعیت این است که اگر به دنبال کار حرفه‌ای و با کیفیت هستید؛ باید به خوبی هزینه کنید تا نتیجه نهایی کاملا همان چیزی که می‌خواهید از آب در بیاید. تیمی که به سفارش نرم افزار شما رسیدگی می‌کند؛ شاید تیمی حرفه‌ای و سرعتی باشد که در مدت زمان کوتاهی سفارش شما را تحویل می‌دهد؛ اما برای رسیدن به این درجه، سال‌ها تجربه نیاز بوده است. بنابراین برای نتیجه گرفتن از سفارش نرم افزار شخصی سازی شده خود، لازم است تا هزینه درخوری را نیز صرف کنید.

موضوع بعدی در زمینه بودجه، تهیه بودجه لازم برای خرید سخت افزار مورد نیاز است. برای اجرا و برخورداری از نرم افزار، شما نیاز دارید تا سخت افزار مورد نیاز را نیز از بین اجزای مربوط به سیستم‌های کامپیوتری، انواع پرینتر، کارتخوان، بارکدخوان و... در اختیار داشته باشید. دو موضوع مهم در این‌جا این است که اگر از پیش برخی از تجهیزات را دارید؛ به هنگام سفارش نرم افزار درخواست کنید که نرم افزار نهایی با سخت افزار شما سازگار باشد. نکته مهم بعدی نیز این است که به صورت خودسرانه دست به خرید سخت افزار نزنید. حتما از تیم طراحی نرم افزار خود بخواهید که سخت افزار مورد نیاز و سازگار با نرم افزار را به شما، در اسرع وقت معرفی کنند.

همانطور که در وب سایت وب راین آمده است:

حجم و بزرگی نرم افزار و میزان روندهای بکار رفته در نرم افزار بر زمان لازم برای تولید آن و در نهایت هزینه مورد نیاز تاثیر فراوان دارد. از این رو می توان نرم افزارها را به دسته های کم، متوسط و بزرگ از لحاظ حجمی دسته بندی نمود. فاکتور مهم دیگر در تعیین هزینه تولید برنامه های سفارشی، طراحی های خاص می باشد. به عنوان مثال برخی از نرم افزارها نیاز به طراحی گرافیکی خاص داشته و بکارگیری متخصص گرافیست برای آن ها لازم و ضروری است.

صفر تا 100 سفارش نرم افزار

انتخاب تیم طراحی نرم افزار

انتخاب تیمی که قصد دارید سفارش نرم افزار خود را به آن بسپارید؛ مهم‌ترین انتخابی است که در این فرآیند صورت می‌گیرد. بسیار مهم است که زمان کافی برای انتخاب صرف کنید و گزینه‌های احتمالی را از نظر ویژگی‌های مختلف مورد بررسی قرار دهید. در ادامه برخی از ویژگی‌هایی که باید به هنگام انتخاب تیم طراحی نرم افزار مورد بررسی قرار گیرند؛ آورده شده‌اند.

    1. شهرت!

ره صد ساله را یک شبه نمی‌توان طی کرد و همه ما این را می‌دانیم. بنابراین می‌توان ادعا کرد که اگر تیمی شهرت و آوازه خوبی میان مردمان شهر و به خصوص حیطه فعالیت شما دارد؛ این شهرت بی دلیل نیست. بدون شک پیش زمینه نام نیک، سال‌ها تجربه و ارائه خدمات با کیفیت و مثال زدنی است.

    2.نمونه کار و دمو

یکی از بهترین راه‌های پی بردن به وجود شاخصه‌های لازم و مورد نیاز، مشاهده نمونه کارهای تیم مورد نظر است. نمونه کارها به خصوص اگر مشابه سفارش شما باشند؛ منابع خوبی برای کسب اطمینان از اعتبار و کیفیت کار تیم طراحی و توسعه نرم افزار هستند.

منظور از نسخه دمو، در واقع نسخه آزمایشی نرم افزار شماست. این نسخه توسط تیم طراحی و توسعه نرم افزار برای بررسی نهایی ویژگی‌های مورد نظر به کارفرما ارائه می‌شود. در نسخه دمو که دارای تاریخ انقضا می‌باشد؛ برخی از ویژگی‌ها نیز محدود شده‌اند. در واقع این نسخه، پیش از ارائه نسخه نهایی به کارفرما تحویل داده شده تا با ویژگی‌های درخواستی مطابقت داده و در صورت عدم تطابق، مشکلات را جهت رفع و بازطراحی، معرفی کنند. بدون شک تیمی که به حقوق مشتریان خود احترام می‌گذارد؛ نسخه دمو نرم افزارها را به آنان تحویل داده و در جهت رفع مشکلات می‌کوشد.

     3. امنیت و کیفیت

امنیت و کیفیت مهم‌ترین مولفه‌هایی هستند که در هنگام سفارش نرم افزار باید به آنان توجه نمود. یک تیم طراحی و توسعه نرم افزار معتبر، مجوزهای لازم امنیتی و کیفیتی را دارا است. این مجوزها توسط شرکت باید از مراجع معتبر کسب شده باشند. توصیه می‌شود اگر شرکتی مجوزهای لازمه را نداشت؛ از همکاری با آن اجتناب کنید.

    5. پشتیبانی و خدمات پس از فروش

قاعدتا افرادی که برای کسب و کار خود نرم افزار سفارش می‌دهند؛ از نحوه ساخت نرم افزارها و حل مشکلات آنان هیچ اطلاعی ندارند. بنابراین نیاز این افراد به پشتیبانی ۲۴ ساعته که حتی در روزهای تعطیل نیز پاسخگو سوالات و قادر به حل مشکلات آنان باشد؛ بسیار مهم است. دلیل این مسئله نیز بر همگان روشن است؛ حتی قطعی و اختلال یک روزه نیز می‌تواند بر اعتبار و کیفیت خدمات تاثیر بسیاری داشته باشد.

بررسی ویژگی‌های گفته شده به افراد کمک می‌کند تا بتوانند از شرکت و تیمی معتبر و مجرب برای سفارش نرم افزار خود کمک بگیرند. در ادامه به شما خواهیم گفت که قدم بعدی پس از انتخاب تیم طراحی و توسعه نرم افزار چیست.

همانطور که در وب سایت پایدار سامانه آمده است:

اگر هزینه کار فاز نگهداری از ۲۵ درصد هزینه فاز قبلی (پیاده‌سازی) بیشتر باشد، این احتمال وجود دارد که کیفیت کلی فاز قبلی خیلی ضعیف بوده باشد.

صفر تا 100 سفارش نرم افزار

توافق بر سر ویژگی‌های نرم افزار

حال زمان آن است که نیازها و علایق برآورد شده خود را در سفارش نرم افزار خود ثبت کنید. علاوه بر موارد شخصی‌سازی شده، موارد زیر را نیز به خاطر سپرده و در بخش درخواست‌ها لحاظ کنید.

تحت وب بودن: ویژگی تحت وب بودن نرم افزار، ویژگی‌ای دو سر سود است. از یک طرف جامعه هدف و مخاطبان شما تمایل دارند تا بدون نیاز به نصب نرم افزار، از خدمات شما استفاده کنند. اگر این‌کار با مراجعه به وبسایتی قابل انجام باشد؛ به شدت از آن استقبال خواهند کرد. تحت وب بودن وبسایت این مزیت را برای شما و کارمندانتان نیز فراهم می‌کند تا به صورت دورکاری، از نرم افزار استفاده نمایید.

رابط کاربری آسان: رابط کاربری آسان ویژگی‌ای بسیار مهم است. مخاطبان شما باید بتوانند به سادگی و بدون نیاز به از سر گذراندن آموزش‌های طولانی، از نرم افزار شما استفاده نمایند. بدون شک رابط کاربری پیچیده، محاطبان نرم افزار شما را کاهش می‌دهد.

سرعت نرم افزار: در عصر ارتباطات و سرعت، مهم است که نرم افزار شما با سرعت کم خود، محاسبات ذهنی افراد را در مورد زمان لازم برای انجام فرآیندها، به هم نزند. سرعت بالا ویژگی‌ای تحسین برانگیز بین کاربران اینترنتی است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار