غلظت خون را با آب درمان کنید: ساده و مؤثر!
افزایش تعداد گلبولهای قرمز میتواند ریشه در عوامل ژنتیکی یا عوارض ناشی از بیماریهای قلبی - عروقی و ریوی داشته باشد. این افزایش غلظت خون میتواند نشانه یک اختلال باشد اما همیشه به این معنی نیست که شما مشکل سلامتی دارید. در بسیاری از موارد، تغییر و اصلاح سبک زندگی باعث درمان غلظت خون و کاهش ریسک ابتلا به این بیماری میشود.
از جمله تأثیرات پلیسیتمی بر بدن، حمله قلبی، سکته مغزی، آمبولی ریه، بزرگ شدن کبد، افزایش اندازه طحال، بالا رفتن فشار خون، زخم معده و دردهای استخوانی مانند نقرس، خونریزی بینی و غیره است. با بالا رفتن غلظت خون، ریسک ایجاد شدن لخته خون به میزان قابل توجهی افزایش پیدا میکند. وجود این لختهها باعث ضعیف شدن گردش خون شده و مانع خونرسانی درست به بافتها و اندامهای بدن میشود. در این مقاله به بررسی بهترین روشهای درمان و جلوگیری از فشارخون بالا، تاثیر آب بر غلظت خون و ویسکوزیته خون و میزان و نحوه مصرف آب برای درمان غلظت خون میپردازیم.
غلظت خون چیست و چه تأثیراتی بر بدن دارد؟
خون مایعی است که گلبولهای قرمز، گلبولهای سفید و پلاسما از اجزای اصلی آن به شمار میآیند. انتقال اکسیژن به تمامی اندامها و بافتهای بدن به وسیله گلبولهای قرمز خون انجام میشود. زمانی که تعداد این گلبولهای قرمز در جریان خون، از حد طبیعی بیشتر شود، غلظت خون افزایش پیدا میکند. در دنیای پزشکی به این بیماری، پلیسیتمی (polycythemia) و یا اریتروسیتوز (erythrocytosis) گفته میشود.
چه عواملی غلظت خون را افزایش میدهند؟
در صورتیکه مشکوک به پلیسیتمی هستید حتماً به پزشک متخصص خون مراجعه کنید. پزشک با بررسی آزمایش و بررسی سبک زندگی شما، برای شما مسیر درمانی خاصی مشخص میکند. از جمله توصیههای پزشک برای تغییر سبک زندگی شامل مصرف صحیح آب دوری از غذاهای چرب و فست فودی و دارای مواد نگهدارنده، ترک سیگار و دخانیات، دوری از استرس و تنشهای عصبی و خواب با کیفیت وکافی است.
با دیدن چه علائمی غلظت خون خود را باید اندازهگیری کنیم؟
با افزایش غلظت خون، سرعت حرکت گلبولهای قرمز در عروق کاهش پیدا میکند. خون افراد مبتلا به پلیسیتمی، تمایل زیادی به لخته شدن دارد. خون لخته شده با علائمی محسوس همراه است. اینکه کدام علائم را تجربه میکنید بستگی به محل تشکیل لخته در بدن دارد. با حس کردن هر کدام از موارد زیر سریعاً با مراجعه به آزمایشگاه تشخیص طبی ویسکوزیته خون را با تست CBC اندازهگیری کنید. در صورت بالا بودن میزان هموگلوبین فورا به پزشک مراجعه کنید:
- سردردهای غیرطبیعی
- سرگیجه
- اختلالات تنفسی نظیر تنگی نفس
- درد قفسه سینه
- علائم حمله قلبی همچون گزگز شدن بازو، درد در کمر و فک
- مشکل در درک گفتار
- گفتار نامفهوم و دشوار
- تیرگی لب به خصوص در حین انجام حرکات ورزشی
- اختلالات هوشیاری، گیجی و خوابآلودگی
- ضعف و بیحالی
- خونریزی بینی
- زخم معده
- سنگ کلیه
- اختلالات بینایی نظیر تاری دید، قرمزی چشم
- خارش بدن به خصوص بعد از استحمام با آب گرم
- جوش های چرکی
- و....
روشهای خانگی درمان سریع غلظت خون چیست؟
بیماری پلیسیتمی ظاهری خطرناک دارد اما میتوان آن را به خوبی کنترل کرد. برای کنترل و درمان غلظت خون از روشهایی استفاده میشود که جریان خون را افزایش میدهند. با جریان خون بهتر، احتمال بروز لخته و به دنبال آن عوارض ناشی از آن کاهش مییابد. تاثیر آب بر دفع سموم و مواد زائد از بدن یکی از روشهای عالی برای درمانهای خانگی است که ما در ادامه به موارد دیگری در این رابطه اشاره میکنیم:
- دمنوش زنجبیل
- چای سبز
- چای کوهی
- دمنوش دارچین
- دمنوش آویشن به همراه عناب
- دمنوش کاسنی
- دمنوش گیلاس
- دمنوش نعنا
- دمنوش شوید
- آب انار
- آب زرشک
- مصرف روزانه گوجه فرنگی
- آناناس
- دمنوش ریشه شیرینبیان
- دمنوش گل مینا
- دمنوش زردچوبه
- نکته مهم: درست است که مصرف داروهای گیاهی و گیاهان دارویی خواص بسیار زیادی دارد اما در صورتی که بیرویه و بیش از حد مصرف شود باعث آسیب به بدن و عوارض جبران ناپذیری میشود)
نتایج مطالعات علمی در مورد تأثیر آب بر غلظت خون چیست؟
طبق مطالعات علمی در مورد تأثیر آب بر غلظت خون، نوشیدن آب موجب رقیق شدن خون و حرکت راحتتر گلبولهای قرمز در رگهای خونی میشود. بدن ما قادر به ذخیره آب نیست و در صورت کم نوشیدن آب، در طولانی مدت با کمبود آب مواجه خواهیم شد. کم آبی بدن یکی از علل اصلی اریتروسیتوز (غلظت خون) است. صرف نظر از این که از آب آشامیدنی یا از آب لولهکشی استفاده میکنید، به میزان نمک موجود توجه کنید. نمک موجود در آب آشامیدنی شما نباید بیشتر از 20 میلیگرم در لیتر باشد.
چگونه با مصرف آب غلظت خون را کاهش دهیم؟
وزارت فدرال توصیه میکند که بزرگسالان به طور متوسط روزانه 1.5 لیتر آب بنوشند. میزان مصرف آب در فصول گرما و در هوای خشک باید بیشتراز 1.5 لیتر باشد. بهترین راه برای جلوگیری از غلظت خون هیدراته نگهداشتن بدن است پس باید به میزان کم اما به تعداد دفعات زیاد آب مصرف کرد. در هر ساعت بین 0.5 تا 0.8 لیتر آب بنوشید، زیرا متاسفانه میزان اضافی آب به همراه املاح و ریز مغذی های لازم بدن از طریق کلیهها دفع میشود. به توصیه پروفوسور توبیاس مایر، به همان اندازه که احساس تشنگی میکنید، آب بنوشید. شما باید آب لوله کشی تصفیه شده که در دمای اتاق نگهداری میشود را در فواصل زمانی مشخص مصرف کنید.
تأثیر آب بر عملکرد عضلات چیست؟
70 درصد عضلات بدن انسان از آب تشکیل شده است، به همین خاطر ما در این بخش به تاثیر آب بر عملکرد عضلات میپردازیم. اصطلاحا میتوان گفت آب عضلات بدن را روغن کاری میکند. هیدراته بودن عضلات بدن باعث افزایش انرژی و راحت انجام دادن حرکات بدن میشود. در صورت بروز کم آبی، بدن شروع به تخریب کردن ساختارهای عضلات بدن میکند که با بدن درد و خستگی همراه است. با بالا رفتن ویسکوزیته خون، جریان خون در عضلات بدن کاهش پیدا میکند و عضلات بدن با کمبود اکسیژن رو به رو میشوند. برای هیدراته نگهداشتن عضلات توصیه میشود که صبحها بعد از بیدارشدن از خواب، پیش از پیادهروی یا ورزش و بعد از هر وعده غذایی آب ولرم بنوشید.
تأثیر آب بر عملکرد کلیهها و کبد چیست؟
کبد، نقش پروتئینسازی را در بدن ایفا میکند. هر چقدر غلظت خون شما بالاتر باشد، کبد در فیلتر کردن سموم و مواد شیمیایی کارایی کمتری خواهد داشت. مواد دفع شده به وسیله کلیهها به صورت ادرار از بدن دفع میشوند، به همین علت نمیتوان منکر تاثیر آب بر عملکرد کلیه ها و کبد شد. مصرف آب و درمان غلظت خون به دفع سموم بدن کمک میکند. درمان غلظت خون، به وسیله روشهای متفاوتی مانند ترومبولیتیکها، رقیق کنندههای خون و سایر داروها انجام میشود. همچنین آب به باز نگه داشتن عروق خونی کمک میکند تا مواد مغذی ضروری آزادانه به کلیهها برسد.
کلام آخر
افزایش غلظت خون یکی از بیماریهایی است که به دلیل مصرف کم آب و سبک زندگی نامناسب رو به افزایش است. هیچ یک از ارگانهای بدن ما بدون آب کافی به درستی فعالیت نمیکنند. به صدای بدن خود گوش دهید چرا که بدن شما به خوبی نیازهای خود را میداند. برای داشتن بدنی سالم، توصیه میشود که روزانه 8 لیوان آب مصرف کنید و بدن خود را هیدراته نگه دارید. مرکز فصدخون ایران، با تمرکز بر درمان غلظت خون، به بررسی نقش آب در تنظیم حجم خون طبق دقیقترین آزمایشهای بالینی پرداخته است.
ارسال نظر