گوناگون

واقعیت ارتباط نوشیدن قهوه با کوتاه‌ماندن قد

واقعیت ارتباط نوشیدن قهوه با کوتاه‌ماندن قد

سال‌های طولانی گفته می‌شد که مصرف قهوه باعث کاهش رشد در نوجوانان می‌شود. این مطلب را تا انتها بخوانید تا از درستی یا نادرستی این نظریه مطلع شوید.

پارسینه: در میان نوجوانان، قهوه بعد از نوشیدنی‌های انرژی‌زا دومین نوشیدنی پرمصرف کافئین‌دار است. بر این اساس، بحث‌های زیادی در مورد اینکه آیا مصرف قهوه حاوی کافئین برای نوجوانان مضر است یا نه وجود دارد، زیرا تصور بر این است که این نوشیدنی مانع از رشد و تکامل استخوان‌ها می‌شود.

سال‌های طولانی به نوجوانان در حال رشد توصیه می‌شد که در این سن از مصرف قهوه اجتناب کنند؛ زیرا این این ماده، رشد آنها را متوقف می‌کند. اما لازم است بدانید که هیچ تحقیق و مدرکی مبنی بر اینکه قهوه می‌تواند روی رشد قد افراد اثرگذار باشد،‌ وجود ندارد.

منشأ دقیق این افسانه هنوز مشخص نیست، اما گمان می‌شود که ارتباط میان رشد قد و مصرف قهوه، صرفاً مربوط به کافئین طبیعی موجود در قهوه باشد، نه خود نوشیدنی قهوه.

طی یک مطالعه، ۸۱ زن ۱۲ تا ۱۸ ساله به مدت شش سال مورد بررسی قرار گرفتند. در نتیجه‌ی این تحقیقات، هیچ تفاوتی در سلامت استخوان‌ِ افرادی که بالاترین مصرف روزانه کافئین را داشتند، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان کافئین را داشتند، یافت نشد.

تحقیقات اولیه، یک ارتباط بین مصرف کافئین و کاهش جذب کلسیم را، که برای استحکام و سلامت استخوان ضروری است، نشان دادند. بنابراین، هشدار در خصوص اینکه مصرف قهوه می‌تواند مانع از رشد کامل استخوان‌ها در نوجوانان در حال رشد شود، بعید نبود.

از طرفی، مسئله کاهش جذب کلسیم در صورت مصرف کافئین، به قدری ناچیز است که می‌توان آن را با افزودن دو قاشق غذاخوری شیر به هر فنجان قهوه جبران کرد. از همین رو می‌توان گفت نوشیدن قهوه هرگز باعث اخلال در روند رشد نمی‌شود.

رشد قد افراد نیز تا حد زیادی وابسته به ژنتیک است و نمی‌توان آن را دستکاری یا کنترل کرد. می‌توان با رژیم غذایی سالم و ورزش، استخوان‌ها را تقویت کرد تا رشد بهتری و بیشتری داشته باشند. با این تفاسیر، این بدان معنا نیست که نوجوانان مجازند به طور مداوم قهوه بنوشند؛ زیرا قهوه بیش از حد می‌تواند خواب را مختل کند و باعث دیگر مشکلات سلامتی شود.

 

 

مشکلاتی که قهوه برای بدن ایجاد می‌کند

مصرف قهوه هیچ اثری بر روی رشد قد افراد ندارد، اما می‌تواند از طرق دیگر به سلامتی آسیب برساند:

خواب را مختل می‎کند

هرچند کافئین موجود در قهوه می‌تواند به طور موقت هوشیاری و انرژی را افزایش دهد، ولی همین موضوع در پایان روز خواب را مختل می‌کند. هم‌چنین اثرات قهوه در بدن جوانان بسیار بیشتر از بزرگسالان باقی می‌ماند و مدت بیشتری طول می‌کشد تا از بین برود.

 

 

قند خون را افزایش می‌دهد

بسیاری از نوشیدنی‌های محبوبی که از قهوه مشتق می‌شوند، حاوی مقادیر زیادی قند افزودنی، به شکل سیروپ، شکر طعم‌دار، خامه فرم‌گرفته یا شکلات آب‌شده هستند. قندهای افزودنی، به طور کلی منجر به افزایش سطح قند خون می‌شوند. هم‌چنین مصرف بیش از حد قندهای افزودنی منجر به چاقی، بیماری قلبی و بسیاری از مشکلات سلامتی دیگر می‌شود.

 

آیا نوشیدن قهوه بی‌خطر است؟

بزرگسالان می‌توانند تا ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین، معادل چهار تا پنج فنجان قهوه، در روز مصرف کنند. با این حال، سایر گروه‌ها از جمله کودکان و زنان باردار، که نسبت به اثرات کافئین بسیار حساس‌تر هستند، باید در مصرف کافئین احتیاط کنند و بیش از دو فنجان قهوه در روز ننوشند.

این توصیه‌ها در خصوص دیگر منابع کافئین مانند: چای، نوشابه، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و شکلات نیز صادق است و فقط قهوه را شامل نمی‌شود.

 

منبع: خبر آنلاین

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار