این علامت در پاهایتان نشانه کم خونی است
زردی پا ممکن است به دلیل کم خونی، زردی یا کاروتنمی رخ دهد. تغییرات رنگ ناشی از این مسائل معمولاً در بدن گسترده است و با علائم دیگری همراه است.
به گزارش پارسینه؛ بسیاری از شرایط پزشکی مختلف می توانند باعث شوند پاهای شما رنگ زرد به خود بگیرند. برخی از این شرایط مانند پینه، به راحتی درمان می شوند، در حالی که برخی دیگر، مانند مشکلات کبد، بسیار جدی تر هستند. محل تغییر رنگ روی پای شما و هر گونه علائم همراه می تواند به تعیین اهمیت زردی پا کمک کند.
چرا پاها زرد رنگ می شوند؟
شناسایی ناحیه ای از پا که زرد شده است و همچنین علائم دیگری که وجود دارد، می تواند به شما در کشف علت تغییر رنگ کمک کند. برخی از شایع ترین دلایل زردی پا در زیر توضیح داده شده است:
پینه یکی از شایع ترین دلایلی است که افراد به زردی پا مبتلا می شوند. این وضعیت زمانی رخ می دهد که اصطکاک یا فشار مزمن باعث ضخیم شدن، سفت شدن و رنگ زرد شدن پوست پیر شود. این وضعیت عمدتا در قسمت پایین پا در نواحی استخوانی مانند پاشنه پا و پایه انگشتان پا (سرهای متاتارس) رخ می دهد.
پوست سفت و زرد نیز ممکن است در امتداد پدهای انگشتان پا ایجاد شود. در حالی که پینه ها ممکن است ناخوشایند به نظر برسند، اما در واقع یک مکانیسم محافظتی هستند که توسط بدن شما برای جلوگیری از آسیب در ناحیه تحت فشار استفاده می شود.
کم خونی
کم خونی یکی دیگر از دلایل بالقوه زردی در پاها است. این وضعیت زمانی رخ می دهد که تعداد کافی گلبول قرمز سالم نداشته باشید یا گلبول های قرمز شما به درستی کار نکنند. در این موارد، خون شما قادر به حمل صحیح اکسیژن در سراسر بدن نیست و ممکن است علائم متعددی ایجاد شود.
این موارد عبارتند از:
- پوست رنگ پریده یا زرد (روی پاها و سراسر بدن)
- سردی دست یا پاها
- ضعف
- تنگی نفس
- سرگیجه
- ضربان قلب نامنظم یا سریع
- سردرد
- درد قفسه سینه
در صورت سردی پاها یا دست ها همراه با تغییر رنگ کم رنگ و زرد پوست باید به کم خونی شک کرد.
برخی از انواع کم خونی قابل پیشگیری هستند و می توان با خوردن غذاهای غنی از ویتامین B-12 ، آهن و اسید فولیک (ویتامین B9) از آنها جلوگیری کرد. انواع دیگر ژنتیکی هستند یا ناشی از نگرانی های جدی تری مانند از دست دادن خون، بیماری مزمن، کم خونی آپلاستیک (مغز استخوان تولید سلول های خونی را متوقف می کند) یا بیماری کلیوی.
اگر مشکوک به کم خونی هستید، مهم است که با یک متخصص همکاری کنید تا علت اصلی آن را مشخص کند.
کاروتنمی
کاروتنمی زمانی اتفاق میافتد که سطوح بیش از حد ترکیبی به نام کاروتن در بدن انباشته میشود و پوست شما را به رنگ زرد متمایل به نارنجی تبدیل میکند. تغییرات رنگ پوست مرتبط با این بیماری منحصراً در پاها دیده نمی شود. در عوض، رنگ زرد یا نارنجی معمولاً در سراسر بدن دیده می شود.
شایع ترین علت این عارضه مصرف زیاد غذاهای غنی از کاروتن است. از جمله رایج ترین آنها عبارتند از:
- سیب
- پرتقال
- هویج
- کدو حلوایی
- کلم بروکسل
- گوجه فرنگی
- انبه
در موارد بسیار نادرتر، چندین بیماری سیستمیک نیز ممکن است منجر به تجمع کاروتن در بدن شود. این شرایط عبارتند از:
- دیابت شیرین
- کم کاری تیروئید
- بیماری کلیوی
- بی اشتهایی عصبی
زردی
زردی زمانی رخ می دهد که سطوح بیش از حد بیلی روبین، یک ترکیب زرد رنگ موجود در صفرا، در بدن تجمع یابد. این وضعیت زمانی ایجاد می شود که کبد، کیسه صفرا یا پانکراس قادر به تجزیه و پاکسازی موثر بیلی روبین نباشند.
زردی زودرس
زردی ناشی از یرقان معمولاً برای اولین بار در سفیدی چشم (صلبیه) دیده می شود. با بدتر شدن وضعیت، تغییر رنگ به سمت پوست پیشرفت می کند.
زردی علاوه بر زردی گسترده پوست (از جمله در پاها) و زرد شدن صلبیه، معمولاً علائم زیر را نیز ایجاد میکند:
- زرد شدن در داخل دهان
- ادرار تیره رنگ، از جمله قهوه ای
- خارش پوست
- مدفوع کم رنگ یا خاکستری رنگ
ارسال نظر