مجازاتهای آمریکا با هدف انسداد مسیر تنفس مالی تهران به بهانه اجرای «طرح نور»!
همزمان با ادامه اجرای طرح نور توسط پلیس برای صیانت از ارزشهای جامعه، مجلس نمایندگان آمریکا مصوبهای را موسوم به «قانون مهسا» از تصویب گذرانده است.
خبرنگار - علی علیزاده | به گزارش پارسینه، مجلس نمایندگان آمریکا نسخه اصلی طرح مداخله جویانه ای موسوم به «قانون مهسا» و طرحی دیگر علیه تهران را به همراه بسته قانونی ۹۵ میلیارد دلاری ارائه کمکهای امنیتی به اوکراین، اسرائیل و تایوان، تصویب کرد.
این بسته که روز شنبه اول اردیبهشت تحت عنوان «قانون صلح از طریق قدرت در قرن بیستویکم» با ۳۶۰ رای موافق و ۵۸ رای مخالف تصویب شد، همچنین شامل چند طرح تحریمی علیه جمهوری اسلامی ایران از جمله «قانون شائبه انگیز مهسا» است. طرح قانون موسوم به مهسا با هدف تحریم رهبر انقلاب و رئیس جمهور به بهانه و ادعای نقض حقوق بشر ارائه شده است.
انتظار میرود سنا هفته آینده این بسته را تصویب کند و آن را برای امضای جو بایدن به کاخ سفید بفرستد.
این دومین بار است که «قانون ضد ایرانی مهسا» در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب میشود.اولین بار در شهریور سال گذشته این طرح با رای موافق ۴۰۱ نماینده مجلس و سه رای مخالف تصویب شد اما پس از رفتن به کمیته روابط خارجی مجلس سنا، سناتورهای دموکرات تغییراتی را بر متن آن اعمال کردند که از جمله محدودیتی چهار ساله بر آن لحاظ میکرد.
جو بایدن اقدام مجلس نمایندگان آمریکا در تصویب این بسته را در جهت پیشبرد منافع امنیت ملی آمریکا خواند و از سنا نیز خواست این بسته را فورا تصویب کرده و آن را برای امضای نهایی به میز او در کاخ سفید بفرستد.
مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا برای تبدیل به قانون باید ابتدا به تصویب مجلس سنا برسد و پس از آن به رئیس جمهوری آمریکا با امضای خود آن را اجرایی کند.
مصوبه «صلح قرن ۲۱» شامل چیست؟
مصوبه دیگری که در ارتباط با ایران در مجموعه قانونگذاری «صلح قرن ۲۱» قرار دارد مصوبه جلوگیری از خرید نفت ایران است که به دنبال محدود کردن درآمد ایران از صادرات نفت است.
حامیان این مصوبه مدعی هستند این درآمد از یک سو «فعالیتهای حلقه مقاومت به رهبری ایران را در منطقه ممکن میکند» و از سوی دیگر صرف سرکوب اعتراضات داخلی و پیشبرد برنامههای تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران میشود.
بر این اساس افرادی که از طریق مالکیت و یا مدیریت یک بندر خارجی، آگاهانه اجازه پهلو گرفتن به کشتی را بدهند که پیشتر به دلیل حمل نفت خام یا محصولات نفتی ایران تحریم شده، خود هدف تحریم قرار خواهند گرفت.
این مصوبه هم مالک یا گرداننده کشتیهایی را تحریم میکند که خود حامل محصولات نفتی ایران هستند و یا از طریق کشتی به کشتی این محصولات را جابجا میکنند و هم مالک و گردانندگان پالایشگاههایی را تحریم میکند که محصولات نفتی ایران را تصفیه میکنند.
یک بند دیگر این مجموعه قانونگذاری جلوگیری از صادرات گسترده موشکهای ایران نام گرفته و با اشاره به منقضی شدن محدودیتهای اعمال شده از سوی شورای امنیت بر برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران، از دولت آمریکا خواسته شده که به دنبال تمدید دوباره این محدودیتها باشد و جلوی گسترش تکنولوژی موشکی ایران و یا صادرات محصولات موشکی این کشور را بگیرد و هر فردی را که به نوعی در توسعه این بخش از صنایع نظامی ایران دست داشته باشد تحریم کند.
اکنون با اقدام ضد ایرانی رییس مجلس نمایندگان آمریکا، نسخه اصلی طرح «موسوم به مهسا» و نیز طرح «قانون کشتیرانی» به بسته کمکها به رژیم صهیونیستی، اوکراین و تایوان افزوده شدهاند و سرنوشت آنها با این طرحهای مهم گره خورده است.
چندی پیش روزنامه آمریکایی واشینگتن پست مدعی شده بود دستیاران جو بایدن در حالی آماده وارد کردن ضربات اقتصادی تازه به تهران هستند که کارشناسان معتقدند عملی کردن این تحریمها، موجب افزایش بهای نفت خواهد شد و بر خصومت بیشتر با چین دامن خواهد زد.
واشینگتنپست افزوده است: یکی از گزینههای باقیمانده، تشدید تحریمها علیه شرکتهای چینی است که مقادیر زیادی نفت خام از ایران وارد میکنند و پول آن عملا راه تنفس مالی برای ایران را فراهم کرده است.
ارسال نظر