گوناگون

سخنگوی وزارت امور خارجه:

کنعانی: تاثیرپذیری از فشارهای سیاسی در مسیر همکاری‌های سازنده ایران و آژانس کمک کننده نیست

کنعانی: تاثیرپذیری از فشارهای سیاسی در مسیر همکاری‌های سازنده ایران و آژانس کمک کننده نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه در ابتدای نشست خبری خود شهادت شهیدان خدمت را تسلیت گفت و از حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع این شهدا تقدیر و تشکر کرد.

به گزارش پارسینه به نقل از ایسنا، ناصر کنعانی در اولین نشست خبری خود پس از حادثه سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهور، وزیر خارجه و همراهانشان  تصریح کرد: مردم با حضور میلیونی در مراسم تشییع شهدای خدمت حماسه جدیدی خلق کردند.

وی از مشارکت کشورها و نمایندگان عالیرتبه کشورهای دیگر در مراسم تشییع  این شهدا و پیام‌های آنها برای همدردی با دولت و ملت ایران نیز تشکر و قدردانی کرد.

دریافت بیش از ۳۳۰ پیام از مقامات عالی دیگر کشورها برای تسلیت به ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: بر اساس اخبار و اطلاعاتی که من دارم تاکنون دریافت کننده بیش از ۳۳۰ پیام از مقامات عالیه کشورهای مختلف جهان خطاب به رهبر معظم انقلاب، دولت جمهوری ایران ، سرپرست ریاست جمهوری، سرپرست وزارت خارجه و ... بودیم.

سفر بیش از ۶۰ هیات عالی‌رتبه به ایران

کنعانی همچنین گفت : بیش از ۶۰ هیات عالیرتبه در سطح روسای کشورها  از جمله نخست‌وزیران، روسای جمهور و وزیران امور خارجه و.. در بازه زمانی محدود برای همدردی با دولت و ملت ایران  به ایران سفر کردند و این‌ها همه نشان دهنده روابط سازنده جمهوری اسلامی ایران با کشورهای مختلف است.

در حمایت موثر از ملت مظلوم فلسطین و جریان مقاومت، وقفه‌ای ایجاد نمی‌شود

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سوال که آیا در مورد سیاست ایران در حمایت از  جبهه مقاومت  با توجه به شهادت آقایان رئیسی و امیرعبداللهیان تغییر ایجاد خواهد شد؟ گفت: به رغم این حادثه، در حمایت موثر ایران از ملت مظلوم فلسطین و جریان مقاومت برای احقاق حقوق‌شان هیچ گونه خلل و وقفه‌ای ایجاد نمی‌شود.

کنعانی تاکید کرد: حمایت از  جریان مقاومت و همچنین مقاومت ملت فلسطین در برابر اشغالگران ، سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران است که برآمده از مبانی انقلاب اسلامی و آرمان‌های امام راحل است.

سخنان پادشاه بحرین را مورد اهتمام قرار می‌دهیم

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد اظهارات مثبت اخیر پادشاه بحرین در مورد احیای روابط با ایران در دیدار با پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفت: ما سخنان پادشاه بحرین را شنیدیم و مورد اهتمام قرار می‌دهیم.

وی افزود: از ارسال پیام تسلیت و ابراز همدردی پادشاه بحرین و حضور وزیر خارجه این کشور در مراسم تشییع شهیدان خدمت تشکر و قدردانی می‌کنیم.

کنعانی همچنین با اشاره به سیاست دولت سیزدهم‌ برای گسترش روابط با همسایگان و پیگیری این موضوع از سوی دولت گفت:  امیدواریم شاهد گسترش هرچه بیشتر روابط بین کشورهای منطقه باشیم.

در مناسبات با کشورهای مختلف، رویکردمان حرکت به سمت گسترش روابط است

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی تاکید کرد: رویکرد نظام جمهوری اسلامی ایران و در مناسبات با کشورهای مختلف، حرکت به سمت گسترش روابط در چارچوب منافع مشترک و ایفای نقش موثر در تحولات بین‌المللی است.

وی در  همین ارتباط با اشاره به اهمیت پیشبرد سیاست همسایگی  در این چارچوب  افزود: دستگاه دیپلماسی کشور با همین جدیت و رویکرد نهادینه شده، تلاش‌های خود را برای تحقق این موضوع به کار خواهد گرفت و اطمینان داریم که این رویکرد مورد تایید ملت ایران خواهد بود همانطور که مورد تایید مقام معظم رهبری است.

 مسیر مذاکرات رفع تحریم‌ها در چارچوب دستورالعمل‌ها و سیاست‌های ابلاغی ادامه می‌یابد

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر اینکه آقای شمخانی مسئولیت پرونده هسته‌ای را بر عهده گرفته است، گفت: سنت ما در جلسات سخنگویی پاسخگویی در ارتباط با مسائل مطرح شده در فضای مجازی و منابع غیر معتبر نیست و  من نیز در خصوص ادعای غیر رسمی منتشر شده در شبکه‌های مجازی نکته خاصی را  مطرح نمی‌کنم.

وی در این ارتباط افزود: هیات مذاکره کننده ایران در مذاکرات رفع تحریم‌ها با هماهنگی و با اشراف نهادهای عالی بالادستی نظام، این مذاکرات را به پیش برده است و در این چارچوب از همه ظرفیت‌های درون حاکمیت استفاده شده است .
کنعانی تاکید کرد : وزارت خارجه و هیئت مذاکره کننده در چارچوب دستورالعمل‌ها و سیاست‌های ابلاغی مسیر خود را در این زمینه ادامه می‌دهد.

سفر وزیر خارجه عمان به تهران به منظور ابراز تسلیت و همدردی است

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی در مورد سفر وزیر خارجه عمان و علت این سفر گفت: سفر وزیر خارجه عمان به تهران به منظور ابراز تسلیت و همدردی با دولت و ملت ایران بابت شهادت آقایان رئیسی و امیرعبداللهیان و همراهانشان صورت می‌گیرد.
 
وی ادامه داد : البته هیات عالیرتبه عمانی متشکل از چند  وزیر در روز چهارشنبه گذشته در مراسم گرامی‌داشت شهیدان خدمت شرکت کرده بودند و وزیر خارجه عمان آن روز در سفر دیگری بود و با توجه به نوع رابطه خود با همتایان ایرانی و مناسبات نزدیک بین دو کشور تصمیم گرفت که سفری در این زمینه داشته باشد.

کنعانی تاکید کرد: روابط ایران و عمان روابط دوستانه و سازنده‌ای است و دو کشور دارای موضوعات متعددی برای رایزنی و گفت‌وگو هستند که این موضوعات در دیدار  وزیر خارجه عمان با سرپرست وزارت خارجه و  دیدار احتمالی با جناب آقای مخبر مورد توجه قرار می‌گیرد.

تبادل پیام بین ایران و طرف آمریکایی در ارتباط با مذاکرات رفع تحریم‌ها قطع نشده است

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با مذاکرات ایران و آمریکا در عمان تصریح کرد: تبادل پیام بین ایران و طرف آمریکایی در ارتباط با مذاکرات رفع تحریم‌ها همواره در جریان بوده و قطع نشده است.

کنعانی در این ارتباط تصریح کرد: این تعاملات متمرکز بر ‌موضوع  مذاکرات  رفع تحریم‌ها و هسته‌ای بوده است و هیچ‌گاه از این چارچوب خارج نشده است.

وی با بیان اینکه تعاملات و تبادل پیام با طرف آمریکایی در این زمینه ادامه داشته است، گفت: همانطور که گفتم این مذاکرات صرفاً در چارچوب مذاکرات رفع تحریم‌ها بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به  برخی اخبار منتشر شده در  تعدادی از رسانه‌های غربی در مورد مفاد و محتوای این مذاکرات گفت: تاکید می‌کنم که مفاد خبری و خبرهای منتشر شده در برخی از رسانه‌های غربی در مورد این گفت‌وگوها معتبر و دقیق نیست.

در رویکرد و ساختار مذاکرات برای فع تحریم‌ها تغییری ایجاد نشده است

کنعانی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه  با توجه به انتخاب آقای باقری به عنوان سرپرست وزارت خارجه ، آیا  در مسئولیت اجرایی تیم مذاکره کننده تغییری ایجاد شده است و اگر  طرف مقابل برای مذاکرات اعلام آمادگی کند با توجه به اینکه ما در دوره انتقالی به سر می‌بریم آیا این مذاکرات در این دوره انجام می‌شود و یا به دولت بعدی منتقل خواهد شد،؟ گفت: در رویکرد و ساختار گفتگوهای غیر مستقیم و با واسطه در چارچوب مذاکرات رفع تحریم‌های ظالمانه و با هدف بازگشت متعهدانه تمام طرف‌ها به برجام، هیچ تغییری ایجاد نشده است و با همین رویکرد تلاش‌های دیپلماتیک خود را در این زمینه ادامه خواهیم داد.

در نحوه استفاده از منابع مالی ایران در قطر تغییر ایجاد نشده است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد نحوه استفاده ایران از پول‌های بلوکه شده در قطر گفت: من از لفظ پول‌های بلوکه شده استفاده نمی‌کنم و و باید بگویم استفاده از پول‌های موجود ساز و کار خاص خود را دارد و در نحوه استفاده از این منابع مالی تغییر ایجاد نشده است و در  این زمینه در  در صورت ضرورت بانک مرکزی اطلاع‌رسانی می‌کند.

از سرگیری فعالیت سفارت آذربایجان در تهران یکی از موضوعات مورد توافق در مسیر پیشرفت همکاری‌های دو کشور بوده است

وی در پاسخ به سوالی در خصوص بازگشایی سفارت ایران و سودان با توجه به سفر اخیر وزیر خارجه این کشور  به تهران و همچنین زمان بازگشایی سفارت آذربایجان در ایران و اعزام سفرای جدید ایران به این دو کشور گفت: روابط ما با آذریابجان در مسیر درستی قرار دارد  و در همین چارچوب به پیش خواهد رفت.

کنعانی ادامه داد: از سرگیری فعالیت سفارت آذربایجان در تهران یکی از موضوعات مورد توافق در مسیر پیشرفت همکاری‌های دو کشور بوده و امیدواریم در چارچوب توافقات بین ۲ کشور ، این موضوع انجام شود.

کنعانی تاکید کرد : انتخاب سفرا هم جزو روندهای جاری در حوزه دیپلماسی است و در همان روند کار به پیش می‌رود.

وی افزود : در خصوص سودان هم خوشبختانه روابط  ۲ کشور در مسیر خوبی قرار گرفته است.

توافق ایران و سودان برای بازگشایی سفارتخانه‌های ۲ کشور

کنعانی ادامه داد: در سفر  اخیر وزیر خارجه سودان و دیدار وی با آقایان باقری و مخبر ، ایشان ضمن اعلام مراتب تسلیت و همدردی ملت و دولت سودان  به دولت و ملت ایران در خصوص روابط دوجانبه هم گفت‌وگو کردند.

وی افزود: طرفین برای بازگشایی سفارتخانه های دو کشور در تهران و سودان در بازه زمانی کوتاه توافق کردند.

کنعانی تاکید کرد: این موضوع در حال پیگیری است و  ما امیدواریم که در آینده نزدیک شاهد گشایش سفارتخانه‌های ۲ کشور باشیم.

دعوت رئیس‌جمهور شهید از ولیعهد سعودی برای سفر به ایران مورد پذیرش قرار گرفته بود

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد زمان احتمالی سفر  محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی به تهران با توجه به اخبار منتشر شده در این زمینه گفت: این که بخواهیم در این شرایط در مورد بازه زمانی این سفر صحبت کنیم یک مقداری، زمان مناسبی نیست‌.

کنعانی ادامه داد: رئیس‌جمهور شهید از ولیعهد سعودی برای سفر به ایران دعوت کرده بود که این دعوت مورد پذیرش قرار گرفته بود و دعوت متقابل از سوی پادشاه سعودی برای سفر رئیس‌جمهور شهید به عربستان انجام گرفته بود که این موضوع نیز در چارچوب تلاش برای گسترش روابط مورد پذیرش قرار گرفته بود.

وی ادامه داد: در مورد ترتیبات سفر مورد اشاره باید در شرایط دیگری در مورد آن برنامه‌ریزی کنیم.

شتاب گرفتن حرکت کشورها در مسیر شناسایی دولت فلسطین در استمرار رویکرد واقع‌گرایانه جامعه جهانی نسبت به حقانیت ملت فلسطین به وجود آمده است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اقدام برخی از کشورهای اروپایی در شناسایی دولت مستقل فلسطینی تصریح کرد: این‌گونه اقدامات کشورها در موضوع فلسطین و شتاب گرفتن حرکت این کشورها در مسیر شناسایی دولت فلسطین در استمرار رویکرد واقع‌گرایانه‌ای است که در جامعه جهانی نسبت به حقانیت ملت فلسطین به وجود آمده است و این رویکرد مورد حمایت ایران است.

وی همچنین گفت: در همین چارچوب و در اظهاراتی مهم‌تر شاهد این هستیم که در یک کشور اروپایی گفته می‌شود تشکیل دولت فلسطینی از بحر تا نهر انجام می‌شود و این اظهار نظر مهمی است و همان طور که گفتم  این گونه اظهار نظرها و رویکردها بیانگر شکل‌گیری یک رویکرد واقعگرایانه در سطح ملت‌ها و دولت‌ها در ارتباط با موضوع فلسطین هست و ما شاهد اصلاح رویکرد قبلی در این زمینه هستیم.

روابط با اقلیم کردستان در مسیر توسعه و گسترش روابط ادامه پیدا خواهد کرد

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی با تشکر از حضور هیات اقلیم کردستان در مراسم تشییع و ادای احترام به شهیدان خدمت تصریح کرد: روابط با اقلیم کردستان عراق در مسیر توسعه و گسترش روابط ادامه پیدا خواهد کرد.

بازداشت خودسرانه یک شهروند ایرانی در کشور عراق به هیچ وجه پذیرفته شده نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت محمدرضا نوری، شهروند بازداشت شده ایران در عراق گفت: ایران در جریان جزئیات پرونده این شهروند ایرانی است و بازداشت خودسرانه یک شهروند ایرانی در کشور عراق از نظر ما به هیچ وجه پذیرفته شده نیست و هرگونه رفتار غیرقانونی و غیرحقوقی و غیرانسانی با این شهروند ایرانی را قویا محکوم می‌کنیم.

وی تاکید کرد: موضوع این شهروند را مبتنی بر وظیفه سازمانی و حرفه‌ای دستگاه دیپلماسی به عنوان موضوع جدی در روابط و همکاری با عراق با جدیت دنبال کرده و گفت‌وگوها در سطوح مختلف انجام و در سطوح عالی پیگیری شده است.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: وزیر خارجه شهید شخصا این موضوع را با جدیت دنبال کرد و قبل از شهادت وزیر خارجه دیداری هم با خانواده این شهروند ایرانی در محل وزارت خارجه انجام شد و سفارت ایران در بغداد این موضوع را به عنوان موضوع مهم مورد پیگیری جدی قرار دهد.

کنعانی تاکید کرد: بدون اینکه وارد جزئیات شوم اجازه دهید این موضوع در چارچوب کنسولی دنبال شود و امیدوارم نتیجه تلاش‌ها به بازگشت این شهروند ایرانی به خاک وطن منجر شود.

وی بار دیگر تاکید کرد: این از موضوعات جدی مورد اهتمام وزارت خارجه است و به تلاش‌های خود تا آزادی این شهروند ادامه خواهیم داد.

اعلام موضع در ارتباط با جزایر سه‌گانه ایرانی از سوی هر مرجع، نهاد و کشوری مداخله در امور داخلی ایران است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با بیانیه اخیر اتحادیه عرب در مورد جزایر سه گانه ایران و امضای این بیانیه از سوی دولت سوریه و اینکه چرا ایران در اعتراض به این اقدام سوریه، سفیر این کشور در تهران را احضار نکرده است؟ گفت: تدوین بیانیه‌های اتحادیه عرب ساز و کار خاص خود را دارد  و ما خارج از هرگونه اظهار نظر در خصوص نحوه تنظیم و ساز و کارهای این بیانیه‌ها و امضای آن توسط کشورها ، هرگونه اعلام موضع در ارتباط با جزایر سه گانه ایرانی را از سوی هر مرجع، نهاد و کشوری که باشد مداخله در امور داخلی ایران می‌دانیم و اینگونه اظهار نظرها از سوی هر کشوری که باشد را قویاً محکوم می‌کنیم.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: جزایر سه گانه ایرانی، جزء لاینفک و جدایی‌ناپذیر ایران است و خواهد بود و ایران اجازه مداخله و اظهار نظر به هیچ طرفی در مورد این جزایر را نمی‌دهد و هرگونه اظهار نظر مداخله‌جویانه‌ای را محکوم می‌کنیم.

در رویکرد ایران برای توسعه مناسبات با آفریقا خللی ایجاد نخواهد شد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره روند روابط با کشورهای آفریقایی در دولت سیزدهم با توجه به این که چند روز پیش، روز آفریقا را پشت سر گذاشتیم، اظهار کرد: توسعه مناسبات با قاره آفریقا یکی از اولویت‌های اساسی دولت ایران است و دولت سیزدهم اهتمام ویژه‌ای به این موضوع داشته و دارد.

کنعانی افزود: سفر رئیس جمهور به سه کشور آفریقایی و سفرهای وزیر خارجه به کشورهای مختلف آفریقایی در راستای اهتمام دولت به توسعه مناسبات با کشورهای آفریقایی بوده است.

وی تصریح کرد:  هشت کمیسیون مشترک با کشورهای آفریقایی در دوره مسئولیت دولت سیزدهم برگزار شد و برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای برگزاری کمیسیون‌های مشترک با دیگر کشورهای آفریقایی نیز  در همین راستا است.

کنعانی به برگزاری نشست اقتصادی با موضوع آفریقا با حضور تعداد قابل توجهی از مقامات و تجار آفریقایی در تهران اشاره کرد و گفت: قاره آفریقا به عنوان قاره فرصت‌ها در اولویت‌های سیاست خارجی ایران به عنوان اولویت مهم، محل توجه است و به رغم این حادثه تلخ در رویکرد ایران برای توسعه مناسبات با این قاره خللی ایجاد نخواهد شد و امیدواریم در چارچوب سیاست تعیین شده این روابط را با جدیت و اهتمام ادامه دهیم.

کنعانی درباره  احتمال صدور قطعنامه در مورد ایران در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طی روزهای آتی گفت: رویکرد ایران در همکاری با آژانس سازنده‌ بوده و هست و سفر اخیر آقای گروسی به ایران و گفت‌وگوهای انجام شده در ادامه رویکرد تهران به منظور تعامل و همکاری سازنده با آژانس برای رفع ابهامات و گسترش همکاری‌های سازنده ایران با آژانس انجام شده است.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: ایران همواره تأکید داشته که ضروری است آژانس در چارچوب رویکرد حرفه‌ای خود به موضوع هسته‌ای ایران نگاه کند و از  اتخاذ رویکردهای سیاسی در ارتباط با این موضوع فنی و تخصصی اجتناب کند.

تاثیرپذیری از فشارهای سیاسی برخی بازیگران در مسیر همکاری‌های سازنده ایران و آژانس کمک کننده نیست

وی تاکید کرد: وارد کردن و دخیل کردن رویکردها سیاسی و تاثیرپذیری از فشارهای سیاسی برخی بازیگران نمی‌تواند در مسیر همکاری‌های سازنده ایران و آژانس کمک کننده باشد و انتظار  این است که دیگر بازیگران نیز از رویکردهایی که در مسیر همکاری‌های فنی، تکنیکی ، سازنده و رو به پیشرفت ایران و آژانس خلل ایجاد  می‌کند، اجتناب کنند.

وی افزود: به دنبال پیش داوری در این خصوص نخواهم رفت و بعدا در این خصوص اظهارنظر خواهیم داشت.

سیاسی کردن پروژه‌های راهگذرها و ترانزیتی را متناسب با منافع عمومی کشورهای منطقه نمی‌دانیم

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ‌در پاسخ به سوال ایسنا درباره یادداشت تفاهم بین عراق، قطر، امارات و ترکیه در مورد پروژه راه توسعه در بغداد و اینکه آیا این به معنای حذف ایران در بحث ترانزیت در منطقه نیست؟ گفت: در بحث راه گذرهای ترانزیتی در منطقه از دیرباز به عنوان ایران به دلیل موقعیت خاص و راهبردی که در منطقه داریم این موضوعات را با دقت و جدیت  دنبال کردیم و از هر ابتکاری که با نگاه به استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی منطقه باشد، استقبال کردیم و البته سیاسی کردن پروژه‌های راهگذرها و ترانزیتی را متناسب با منافع عمومی کشورهای منطقه نمی‌دانیم.

کنعانی با بیان این که دارای ابتکار نظر در خصوص راه‌گذرها در منطقه هستیم  و چندین راهگذر و حمل و نقل بین‌المللی از جمله کریدور شمال_ جنوب، اسلام آباد_ تهران راه گذر  خلیج فارس و دریای سیاه را در دستور کار داریم، اظهار کرد: در ارتباط با این پروژه‌ها منفعل نیستیم و این موضوعات با دقت و حساسیت دنبال خواهد شد و اجازه نمی‌دهیم منافع اساسی کشور در ارتباط با دالان‌ها و راه‌گذرها مورد بی توجهی قرار بگیرد و ما موضوعات را با دقت و وسواس و حساسیت دنبال خواهیم کرد.

از هرگونه توافق و ترتیبات در بحث آب برای حل اختلافات بین کشورهای منطقه استقبال می‌کنیم

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در ارتباط با قرارداد آبی بین ترکیه و عراق و نگاه ایران به این موضوع گفت: موضوعات آبی و مسائل مرتبط با آب و منابع آبی مشترک و یا رودخانه‌های مشترک مرزی بین عراق و ترکیه یکی از موضوعات مهم، قدیمی و مورد گفت‌وگو و در پاره‌ای موارد مورد اختلاف این دو کشور است. ما به عنوان ایران و کشور مهم واقع در این منطقه و متاثر از تنش‌های آبی و زیست محیطی به گفت‌وگوها و توافقات در این خصوص هم از منظر مسائل زیست محیطی و هم رعایت منافع ایران اهتمام ویژه داریم و این موضوعات را با دقت و وسواس دنبال می‌کنیم.

وی گفت: دستگاه دیپلماسی و وزارتخانه‌های ذیربط از جمله وزارت نیرو و سازمان محیط زیست  در این خصوص به این موضوعات توجه دارند و از هرگونه  توافق و ترتیبات در بحث آب برای حل اختلافات بین کشورهای منطقه استقبال می‌کنیم.

کنعانی با اشاره به اهمیت هم‌اندیشی و گفت‌وگو بین کشورهای منطقه در ارتباط با موضوعات آبی و زیست محیطی گفت: ما در هر ساز و کار مستقیم و غیر مستقیم در ارتباط با این موضوع  که به نوعی به ایران و منافع ایران ارتباط پیدا کند ورود پیدا می‌کنیم و دیدگاه‌های خود را طرح می‌کنیم.

رای مثبت ما به قطعنامه نسل‌کشی سربرنیتسا، نماد روشنی از استقلال کشور است

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره موضوع نسل‌کشی در سربرنیتسا و رای مثبت ایران به قطعنامه روز محکومیت نسل‌کشی در سربرنیستا گفت: ایران سیاست خارجی مستقلی دارد و در اجرای این سیاست از طرف‌های ثالث تاثیر نمی‌پذیرد و رای مثبت ما به قطعنامه نسل‌کشی دلخراش سربرنیتسا، نماد روشنی از استقلال کشور و کنش اصولی ایران در سیاست خارجی است.

کنعانی تاکید کرد: جنایتی که نزدیک به حدود ۳۰ سال قبل در مقابل چشمان خواب زده و خواب‌آلود برخی قدرتهای مدعی حقوق بشر رخ داد و منجر به کشتار و شهادت بیش از هشت هزار نفر از مردم مسلمان و بی‌گناه در یک منطقه حفاظت شده سازمان ملل شد، صفحه کاملا تاریک و مشمئز کننده‌ای است که وجدان جامعه جهانی از جمله ملت ایران را جریحه‌دار کرده است. ثبت این واقعه جانگداز در مسیر جلوگیری از تکرار چنین فجایعی است و این نیاز مبرم جامعه جهانی است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین  گفت: هرگونه سوء تفسیر از این قطعنامه که منجر به تنش در بوسنی و منطقه بالکان شود را غیرقابل پذیرش و مردود می‌دانیم. حامیان قطعنامه محکومیت نسل‌کشی سربرنیتسا باید نشان دهند نسل کشی همه جا محکوم است و  در این رمینه رفتار دوگانه نداشته باشند.

رویکرد و سیاست ایران در منطقه بالکان بر حفظ صلح، ثبات و احترام به حاکمیت ملی کشورهاست

کنعانی همچنین  در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران با کشورهای حوزه بالکان نیز گفت: رویکرد و سیاست ایران در منطقه بالکان بر حفظ صلح، ثبات و احترام به حاکمیت ملی کشورها و تحکیم همزیستی مسالمت آمیز بین پیروان ادیان و مذاهب مختلف در این منطقه استوار شده و ایران با همه کشورهای این منطقه روابط دوستانه و سازنده دارد و احترام به یکپارچگی ساکنان این سرزمین جزو سیاست خارجی ایران است.

وی افزود: در حوزه بالکان با کشورهای مختلف از جمله جمهوری صربستان روابط ممتاز و شایسته‌ای داریم و این کشور در سیاست خارجی ما از جایگاه خوب و ویژه‌ای برخوردار است. اقدامات مغایر با یکپارچگی سرزمینی صربستان را به رسمیت نشناختیم.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین گفت: با بوسنی هم اشتراکات فرهنگی و تاریخی زیادی داریم و این اشتراکات ما را از گذشته پیوند داده است. روابط ما محدود به یک گروه خاص نیست و دست ما به سوی همه اقوام در این کشور گشوده است.

از طریق کنسولگری و سفارت‌مان پیگیر استرداد متهم کوروش کمپانی به کشور هستیم

وی همچنین در ارتباط با اقدامات وزارت خارجه  برای بازگرداندن متهم کوروش کمپانی از کشور امارات به ایران تصریح کرد:  اقدامات وزارت خارجه در مورد استرداد این متهم و مجرم متنوع و متعدد بوده است از جمله یادداشت‌هایی را که در این زمینه ارسال شده و ملاقات‌ها و دیدارهایی که با مقامات ذی ربط این کشور همسایه در ارتباط با این موضوع انجام شده است.

 کنعانی تاکید کرد: ما در تهران و همچنین از طریق کنسولگری و سفارتمان پیگیر استرداد این متهم و مجرم هستیم  و بین دستگاه دیپلماسی و قوه قضاییه در این ارتباط همکاری مشترکی وجود دارد.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: تلاش برای بازگرداندن این مجرم به ایران و استرداد او  به کشور جز برنامه‌های جاری و مورد توجه وزارت خارجه است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار