چه کسی رئیس مجلس ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری می شود؟
مجلس خبرگان رهبری دور ششم در حالی اول خردادماه آغاز بکار می کند که مهمترین وظیفه روزهای آغازین کار این مجلس انتخاب رئیس و هیئت رئیسه آن است.
به گزارش الف روز سه شنبه اول خرداد مراسم افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.
مجلسی که طبق اصل ۱۰۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران پس از مرجع عالیقدر تقلید و رهبر کبیر انقلاب جهانی اسلام و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت آیت الله العظمی امام خمینی «قدس سره الشریف» که از طرف اکثریت قاطع مردم به مرجعیت و رهبری شناخته و پذیرفته شدند، تعیین رهبر را بر عهده دارد.اولین مجلس خبرگان رهبری انتخاب آیت الله خامنه ای را به عنوان رهبری بر عهده داشت.
این مجلس درباره همه فقهاء واجد شرایط مذکور در اصول پنجم و یکصد و نهم بررسی و مشورت میکند هر گاه یکی از آنان را اعلم به احکام و موضوعات فقهی یا مسائل سیاسی و اجتماعی یا دارای مقبولیت عامه یا واجد برجستگی خاص در یکی از صفات مذکور در اصل یکصد و نهم تشخیص دهند او را به رهبری انتخاب میکنند .رهبر منتخب خبرگان، ولایت امر و همه مسوولیتهای ناشی از آن را بر عهده خواهد داشت. رهبر در برابر قوانین با سایر افراد کشور مساوی است.
این مجلس که با 88 عضو و پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی کار خود را آغاز می کند، تا سال 1411 فعال است اما در روزهای اول کار خود وظیفه مهمی دارد.
برای اداره این مجلس ابتدا هیئت رئیسه سنی تشکیل میشود تا هیئت رئیسه دائم را انتخاب کنند.
هیئت رئیسه دائم شامل هفت نفر یک رئیس، ۲ نایب رئیس، ۲ منشی و ۲ کارپرداز است.
انتخاب رئیس مجلس خبرگان یکی از حساسترین وظیفه آغاز بکار این مجلس است.
برای ریاست این دوره مجلس چهره هایی چون آیت الله موحدی کرمانی، آیت الله حسینی بوشهری و آیت الله رئیسی مطرح هستند.
این سه گزینه سابقه عضویت در مجلس خبرگان رهبری را دارند.
آیت الله محمد علی موحدی کرمانی پنج دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بوده و در تمام ادوار مجلس خبرگان حضور داشته است.وی در دور ششم نیز از استان تهران در مجلس خبرگان حضور دارد و یکی از گزینه های ریاست مجلس خبرگان است. وی ۹۳ سال سن دارد و مدت هاست که در تهران امامت جمعه را نیز بر عهده نداشته است.به نظر می رسد که کهولت سن و بیماری از دلایل عدم تمایل و رغبت وی برای شرکت در انتخابات ریاست خبرگان باشد.
اما حسینی بوشهری جدی ترین گزینه برای ریاست این دوره مجلس است.
وی با سابقه 16 ساله در این مجلس، با رای قاطع مردم استان بوشهر در دور ششم حضور دارد که هم تسلط خوبی بر امور مجلس خبرگان رهبری دارد و چهره موجه و مورد اعتماد اعضای این مجلس است و اجتهاد و مردمی بودن باعث مقبولیت وی شده است.
حسینی بوشهری در 16 سال سابقه حضور در این مجلس همواره عضو هیئت رئیسه این مجلس بود و در حال حاضر هم نائب رئیس دوم مجلس است.
تعامل با علما و روحانیون، حضور در جایگاه امامت جمعه قم و رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از برجسته ترین ویژگی های وی است.
این سوابق از وی بعنوان گزینه مورد حمایت بیشتر جریانات و گروه های سیاسی برای ریاست مجلس خبرگان رهبری تبدیل کرده است.
رئیسی نیز در حال حاضر سکاندار قوه مجریه و رئیس جمهور است. مشغله زیاد وی در این روزها و سر سامان دادن به اوضاع اقتصادی و مشکلات مردم باید مهمترین اولویت کاری اش باشد و همه وقت خود را صرف امور این قوه کند.
حال باید تا اول خرداد صبر کرد تا معلوم شود که اعضای ششمین دوره مجلس خبرگان چه فردی را به ریاست این مجلس انتخاب می کنند.
ارسال نظر